Oude Nokia maakt hoofd leeg

Ik druk een keer op de #drie. Een keer op de #twee. Twee keer op #zes. En dan druk ik twee keer op de #vijf. Het woord dank verschijnt in het vage beeldscherm. Het schrijven van een sms op mijn Nokia 2323 Classic is geen sinecure.

Sinds dinsdag gebruik ik een Nokia uit 2009. Alleen even in de ochtend en in even in de avond op mijn iPhone 6. Verder doe ik het met dit speelgoedtoestelletje dat me de Nokia klassieker Snake aanbiedt.

Mijn iPhone 6 is mijn kantoor en mijn leven. Ik werk en leef de hele dag met dat ding in mijn hand. Continue ben ik aan het checken. Gênant hoe moeilijk ik het vind om mijn iPhone te laten voor wat het is.

‘Je neemt je zelf in bescherming’, is een reactie. Zo is het. Nooit begonnen met het gebruiken van drugs in mijn studietijd. Wetend dat ik daar niet mee om kan gaan. Ik nam mezelf in bescherming, net als nu.Nokia-smile

Praktisch is de Nokia niet. Voor het inscannen van documenten moet ik naar het kopieerapparaat lopen, onderweg mis ik buienradar en ik kan niets opzoeken in mijn mail of documenten. En toch. Ik voel alsof ik op vakantie ben en de tijd me minder achter de hielen zit.

Een vriendin vroeg me laatst hoe ik mijn hoofd leeg maak, nu ik niet meer hardloop. Ik wist het niet zo goed. Maar nu weet ik hoe. Met een Nokia 2323.

Rozemarie Walkate

One comment

  1. Chantal zegt:

    Dat is grappig zeg, wat ik in mijn telefoon heb zitten hoef ik niet meer in mijn hoofd te bewaren. Zo helpt mijn Samsung mij….
    En gebruik ik hardlopen naast het hoofd verder leeg te maken ook om weer te vullen met nieuwe ideeen,verse energie en een vleugje natuur (als er niet gegierd wordt). Liefs X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *