Mens, durf te selecteren

Zeshonderd nieuwe foto’s van de vakantie. Bovenop de duizenden onuitgezochte exemplaren op de laptop. Duizelingwekkende aantallen die de selectie bemoeilijken. Het niet durven kiezen uit de grote hoeveelheid beelden staat het opstellen van een fotoalbum in de weg.

Zo ook met het schrijven van een eigen profielschets om jezelf en je talenten te profileren op de arbeidsmarkt. Overtuigd van nut en noodzaak, toch komt er niets op papier. Begrijpelijk. Je eigen levensloop is zo omvangrijk dat selecteren lastig is en uiteindelijk verlammend werkt op het schrijfproces. Net zoals bij het inplakken van de foto’s.

Durf te kiezen. Verzamel moed met de gedachte dat jouw volledige levensverhaal niet thuishoort in een profielschets voor LinkedIn of cv. Dit zijn juist de plekken waar je kort en krachtig beschrijft wie je bent, wat je kan en wat je wil.

Ontwikkel inzicht in je eigen levensverhaal. Hoe groter het inzicht in persoonlijke levenspatronen, hoe makkelijker je de rode draad ziet en de kernelementen durft te benoemen. Een goede profielschets is immers gebaseerd op een stevige onzichtbare structuur: het eigen levensverhaal.

Selecteer vanuit lef en inzicht de belangrijkste competenties, eigenschappen en ervaringen waarmee je jezelf op de kaart zet. Net als een sterke foto die het vakantiegevoel prachtig kan weergeven. Ken jezelf, ga zitten en … schrijf!

Rozemarie Walkate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *