Facebook-opstelling sloopt talent

Ons gelukkige leven delen we graag! Nare jeugd, ongewenste kinderloosheid, slechte balans werk/privé, ware reden van het cv-gat of scheiding blijven vaak onbesproken in de werkomgeving. De professional kijkt wel uit. Kwetsbaar opstellen is de carrièrekiller bij uitstek.

Het delen van verborgen verhalen is in mijn ogen juist dé carrière-redder. De Facebook-opstelling juist de sluipmoordenaar voor talent. Talentontwikkeling start immers bij het erkennen van de positieve en negatieve levensloop. Erkenning leidt tot grotere eigenwaarde, motivatie en betere prestaties. Bovendien versterkt het de binding met de organisatie.

Het levensverhaal verdient daarom een groter podium. Bied als manager de  professionals een gesprek waar ruimte is om tot verhaal te komen. Een gesprek van mens tot mens waar pop’s, formulieren, kpi’s achterwege blijven. Luister zonder oordeel en geef hun verhaal als spiegel terug.

Ervaringen en gebeurtenissen vormen je als mens en als professional. Inzicht in je levensverhaal helpt je in de diepte of breedte te ontwikkelen en bij stagnatie een doorbraak te forceren. Zo kunnen talenten en werkgevers elkaar nog beter benutten.

Rozemarie Walkate

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *