Buzz-woorden vermijden in je profiel? Onzin!

Jezelf omschrijven in een LinkedIn-profiel of cv als verantwoordelijk, creatief en gespecialiseerd. Het mag niet meer. Niet origineel en onderscheidend genoeg. Top-tien-lijstjes met ‘te vermijden woorden’ komen steeds vaker voorbij. Buzz-woorden als ambitieus zijn in de ban gedaan. Onzin.

Van kindsbeen af hebben we te maken met een persoonlijk steekwoord: onze voornaam. Met een beetje pech een buzz-naam met sterke bijklank. Zo ken ik zeven Annemariën. Zij hebben hun naam door daden en gedachten een eigen betekenis gegeven. In mijn beleving zijn de namen stuk voor stuk uniek. Zo ken ik Wendy. Zij kleurt deze Van Wanten-naam al jaren stijlvol in.

Geforceerd een origineel woord verzinnen om jezelf te omschrijven maakt je profiel niet sterker. Het persoonlijk laden van deze veelvoorkomende woorden met je eigen levensverhaal doet dat wel. Door de unieke context krijgen ze jouw betekenis en klank.

Gebruik bij het schrijven van je profiel kernwoorden als een praktisch kapstok. Geef ze vervolgens die unieke betekenis door ze te verduidelijken met concrete werkvoorbeelden, levenservaring, persoonlijke visie en motivatie. Zo ontvouwt zich jouw onderscheidend vermogen. En een goede selecteur kijkt verder dan een naam, leeftijd, steekwoord en geboorteplaats.

Rozemarie Walkate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *